Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2024

Громади Вінниччини зобов’язано утворити уповноважені органи охорони культурної спадщини 

Триває позовна робота органів прокуратури Вінниччини щодо захисту інтересів держави у сфері охорони культурної спадщини. Зокрема – щодо виконання органами самоврядування Закону України «Про охорону культурної спадщини» в частині утворення спеціально уповноважених органів охорони культурної спадщини.

Так рішеннями Вінницького окружного адміністративного суду задоволено позови Тульчинської окружної прокуратури про визнання бездіяльності Томашпільської селищної і Тульчинської міської рад протиправною щодо неутворення спеціально уповноважених органів охорони культурної спадщини та зобов’язання утворити їх.

Водночас ухвалою Вінницького окружного адміністративного суду закрито провадження у справі за позовом Могилів-Подільської окружної прокуратури до Ямпільської міської ради з аналогічними позовними вимогами у зв’язку з добровільним виконанням відповідачем цих вимог.

Селище Томашпіль, міста Тульчин і Ямпіль внесені постановою Кабінету міністрів України до Списку історичних населених місць України з метою захисту традиційного характеру їхніх середовищ. Відтак відсутність у цих громадах зазначених уповноважених органів унеможливлює контроль за станом збереження їхньої культурної спадщини.

Органи прокуратури контролюватимуть реальне виконання судових рішень. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 185