Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.05.2024

Збитки бюджету у понад 1,5 мільйона – судитимуть заступника міського голови територіальної громади Вінниччини (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно заступника міського голови однієї з територіальних громад Вінниччини, який обвинувачується у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем у складі організованої групи (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366, ч. 1 ст. 263 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що протягом 2023 року заступник очільника міської територіальної громади у змові з посадовими особами підпорядкованої комунальної установи уклали договори з суб'єктом підприємницької діяльності. Виконавець мав здійснити капітальний ремонт будівель навчальних закладів, що розташовані на території цієї ради із суттєво завищеними цінами вартості матеріалів. Вартість робіт сягала 3,6 млн грн.

У ході досудового розслідування з’ясовано, що виконавець робіт, згідно договорів, відігравав формальну роль. Він роботи не виконував, а залучений був для прикриття незаконної діяльності із заволодіння бюджетними коштами.

Для маскування слідів розкрадання організатор злочинного угруповання підшукав іншу особу, яка виконала роботи за укладеними договорами. Заволодіння бюджетними коштами відбувалося шляхом штучного завищення вартості робіт та договірної ціни до договорів підряду.

Своєю незаконною діяльністю фігуранти провадження завдали місцевому бюджету понад 1,5 млн грн збитків.

У ході досудового розслідування проведено ряд санкціонованих обшуків. Вилучено речові докази – документи, підтверджуючі протиправну діяльність злочинного угрупування, чорнові записи, грошові кошти та інші речові докази. У одного із фігурантів провадження за місцем проживання виявлено та вилучено бойові припаси.

За вказані злочини передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими слідчого управління ГУНП у Вінницькій області за оперативного супроводу УСР у Вінницькій області.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 342