Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2024

Обіцяв вплинути на екзаменаторів за успішну здачу іспиту з водіння – на корупції викрито вінничанина (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури вінничанину повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).   

За даними слідства, 51-річний підозрюваний за гроші організовував процес успішної здачі іспитів з водіння у Територіальному сервісному центрі. При цьому акцентував, що він забезпечить безперешкодне проходження практичного іспиту з навичок керування транспортним засобом та отримання посвідчення водія з відкритими категоріями С та Е.

Зловмисник отримав неправомірну вигоду у розмірі 11 000 гривень для себе за вплив на особу, яка приймає рішення про позитивну здачу іспиту з водіння.

Правопорушника затримали в порядку ст. 208 КПК України під час одержання неправомірної вигоди.

За клопотанням прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Слідство триває, встановлюються інші особи, які могли скористатись послугами вказаного громадянина та всі причетні до злочинної діяльності.

Такий злочин карається позбавленням волі терміном до 8 років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП у Вінницькій області, оперативний супровід – Вінницьке управління ДВБ НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

                                             

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 262