Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2023

Торгували неіснуючими генераторами – у шахрайстві підозрюється злочинне угруповання із засуджених (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчим слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області повідомлено про підозру організатору та двом членам організованої групи, які шляхом обману заволоділи коштами мешканців різних регіонів України (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, члени злочинного угруповання, ув’язнені однієї з установ виконання покарань Вінниччини, маючи у користуванні електронні пристрої та доступ до інтернет-мережі, створювали на платформі «ОLХ» фейкові оголошення про продаж неіснуючих у їхньому володінні товарів – генераторів. 

Потенційним покупцям вони висували вимогу про передоплату – переказ частини коштів на підконтрольні їм банківські рахунки, обіцяючи після отримання грошей надіслати замовлений товар службами доставки. Введені в оману потерпілі переказували певні суми на вказані рахунки, не отримуючи замовленого товару. 

Зловмисники встигли завдати збитків громадянам на 38 тис. грн, коли їхня незаконна діяльність була припинена прокурорами та слідчо-оперативними органами. Тож завдяки цьому вдалося уникнути більшої кількості потепілих від шахрайських дій. 

  

У кримінальному провадженні проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин вчинення злочинів.

У разі доведення винуватості у скоєному перед судом підозрюваним загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 310