Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2023

Працював на ворожу інформаторську мережу – в державній зраді підозрюється донеччанин 

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру у державній зраді 31-річному жителю Торецької міської громади Донецької області, громадянину України (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік у 2022 році працював на інформаторську мережу, організовану на окупованій Донеччині заступником начальника т. зв. «Горлівського мгб днр», метою якої є збір інформації розвідувального характеру та використання її для підривної діяльності проти України.

Зокрема підозрюваний, мешкаючи на території бойового зіткнення українських сил оборони та російських збройних формувань, збирав та передавав куратору актуальну інформацію про переміщення і точне розташування підрозділів ЗСУ, СБУ з можливістю ідентифікувати їх на місцевості.

На сьогодні донеччанина затримано та судом до нього застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою. 

Крім того, після затримання підозрюваного було ідентифіковано ще трьох осіб з числа згаданої інформаторської мережі. За результатами проведених процесуальних заходів їх затримано за підозрою у державній зраді та взято під варту. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 739