Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.05.2023

Конфіскація землі у громадян росії – прокуратура Вінниччини розпочала позовну роботу 

Органами прокуратури Вінницької області встановлено факти перебування на праві власності у громадян російської федерації земельних ділянок сільськогосподарського призначення на території регіону, набутих у порядку спадкування та не відчужених відповідно до вимог законодавства України.

На сьогодні, з метою захисту інтересів держави у сфері землекористування, Вінницькою і Тульчинською окружними прокуратурами до суду подано позовні заяви про конфіскацію земельних ділянок у власність держави на території відповідно Літинської селищної громади (2 ділянки загальною площею 5,5 га), Крижопільської селищної громади (3 ділянки загальною площею 7 га) та Шпиківської селищної громади (1 ділянка площею 5 га). 

Прокуратура опрацьовує інші матеріали щодо питання законності використання іноземними громадянами земель сільськогосподарського призначення на території області. 

Довідково: Відповідно до ст. 81 Земельного кодексу України землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземними громадянами, а також особами без громадянства, протягом року підлягають відчуженню.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1035