Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.04.2023

Повідомлено про підозру вінничанину, який в умовах воєнного стану вимагав майже 1 млн грн (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчим слідчого управлінням ГУНП у Вінницькій області повідомлено про підозру 37-річному вінничанину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 189 КК України.

За даними слідства підозрюваний з метою незаконного збагачення, висловлюючи погрози та застосовуючи фізичне насильство, вимагав у жительки м. Шаргорода та її сина повернення неіснуючого боргу у розмірі майже 1 млн грн.

Під час отримання від потерпілого 200 тис. грн вимагача затримано у порядку, передбаченому ст. 208 КПК України.

Наразі слідчим суддею задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, та до нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюється співробітниками УСБУ у Вінницькій області.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1354