Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.01.2023

Завдано шкоди екології на 2 млн грн – підозрюються посадовці лісомисливських господарств

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури (на правах відділу) Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру двом працівникам державної лісової охорони у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 365 КК України, — перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене групою осіб.

За даними слідства, інженер одного з районних лісомисливських господарств у червні 2020 року підготував та підписав лісорубний квиток для суцільної рубки деревини. Водночас інженеру, а також посадовцю обласного управління, який затвердив відповідні документи, було відомо, що зазначена рубка у вказаному кварталі не передбачена проєктом організації та розвитку лісового господарства, а тому є незаконною. 

За результатами виданих протиправних дозвільних документів знищено майже 300 дерев різних порід, що завдало державі збитків на майже 2 млн гривень.

Наразі до суду скеровані клопотання щодо відсторонення вказаних осіб від займаних посад та приймаються процесуальні рішення щодо відшкодування збитків, які завдані екології. 

Досудове розслідування здійснюється слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого кримінального правопорушення перед судом, посадовцям лісомисливських господарств загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1142