Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.01.2023

Накладено арешт на майно підозрюваного у державній зраді урядовця часів януковича та його матері

Як повідомлялось раніше, за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру у державній зраді віцепрем’єр-міністру України 2002-2003, 2006-2007 років, міністру освіти і науки 2010-2014 років, громадянину України (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, колишній державний діяч України відкрито поділяє погляди політичного та військового керівництва російської федерації про необхідність проведення т. зв. «спеціальної військової операції на території України» з метою «демілітаризації та денацифікації України, захисту українського населення від геноциду київського режиму».

Діючи від імені представників вищих органів влади рф, в тому числі федеральної служби безпеки рф, він організовував та координував діяльність керівників російських окупаційних адміністрацій Херсонської та Запорізької областей у сфері охорони здоров’я, освіти, підготовки до проведення референдумів.

За такий злочин передбачене покарання у виді 15 років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.
В ході досудового розслідування у кримінальному провадженні, яке здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області, слідчим суддею Вінницького міського суду Вінницької області задоволено клопотання слідчого, погодженого з прокурором, про накладення арешту на майно матері підозрюваного, а саме семи земельних ділянок, розташованих в смт Козин Київської області, а також накладено арешт на грошові кошти підозрюваного, які розміщені на рахунку в ПАТ КБ ПриватБанк, в сумі 144 тис. доларів США.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1462