Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2022

Шість років на службі в «днр» – повідомлено про підозру бойовику терористичної організації (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України) 35-річному жителю Донецької області, громадянину України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2016 році підозрюваний свідомо вступив до лав незаконного збройного формування – терористичної організації «донецька народна республіка». Відтоді, у званні єфрейтора на посаді старшого навідника однієї з військових частин, він брав участь у бойових діях проти Збройних сил України. 

На сьогодні, достовірно знаючи про свій громадянський статус, факт збройної агресії рф проти України, підозрюваний продовжує свій злочинний умисел, спрямований на завдання шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України. 

Такі дії караються позбавленням волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої. Стороною обвинувачення вони документувалися за процедурою in absentia.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Управління Служби безпеки України у Вінницькій області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 949