Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2022

Зайняла посаду в «районній адміністрації лнр» – судитимуть колаборантку (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 32-річної громадянки України за обвинуваченням у добровільному зайнятті посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що жителька Луганської області, усвідомлюючи здійснення відкритої російської агресії проти України з метою повалення її конституційного ладу, територіальної цілісності та захоплення території, у березні цього року вступила в злочинну змову з окупаційними військами рф і представниками «лнр» та добровільно погодилися на заняття посади начальника т. зв. «загального відділу адміністрації Білокуракинського району лнр» на території Сватівського району Луганщини. 

Злочинні дії підозрюваної стороною обвинувачення документувалися за процедурою in absentia. За їх вчинення передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом Управління Служби безпеки України у Вінницькій області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1380