Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2022

1 млн 260 тис. гривень – сума, яку інкриміновано колишньому керівнику Басейного управління водних ресурсів річки Південний Буг за фактом незаконного витрачення бюджетних коштів на придбання екскаватора (ФОТО)

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру екскерівнику Басейнового управління водних ресурсів річки Південний Буг, за сприяння якого привласнено бюджетні кошти виділені з фонду розвитку водного господарства.

Як установлено слідством, за результатами проведених у 2019 році державних закупівель, керівник одного з ТОВ області реалізував Басейновому управлінню екскаватор гусеничний, незаконно завищивши його вартість на суму 1 млн 260 тис. гривень, які в повному обсязі сплачені з державного бюджету України.

Наразі слідством встановлюється місцезнаходження директора ТОВ, який покинув територію держави наприкінці травня поточного року та якому у визначеному Кримінальним процесуальним кодексом порядку передано для вручення повідомлення про підозру.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України – заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненим в особливо великих розмірах та внесення до офіційного документу завідомо неправдивих відомостей.

Санкція інкримінованих підозрюваним правопорушень передбачає покарання у виді позбавлення волі  на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1440