Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2024

Займався підпільним виготовленням марок акцизного збору, збутом безакцизних сигарет і фальсифікованого алкоголю – чоловікові повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Бершадського відділу Гайсинської окружної прокуратури повідомлено про підозру 41-річному жителю Гайсинського району у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, тютюнових виробів, а також у незаконному виготовленні, зберіганні, перевезенні, з метою використання при продажу товарів, незаконно виготовлених марок акцизного збору (ч. 1 ст. 204, ч. 1 ст. 199 КК України).

За даними слідства під час санкціонованих обшуків в автомобілі та зі місцем проживання підозрюваного, який не зареєстрований суб’єктом господарської діяльності, виявлено та вилучено 20364 пачок сигарет, майже 90 літрів алкогольних напоїв різних торгових марок. На продукцію відсутні документи про їх походження, якість, відсутні марки акцизного збору, дані про виробника. Крім того, вилучено принтер та папір із зображеннями марок акцизного податку на алкогольні напої, які не відповідають встановленим зразкам, що перебувають у офіційному обігу на території України. Алкогольні напої за фізико-хімічними показниками не відповідають вимогам державних стандартів.

За скоєння інкримінованих кримінальних правопорушень передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до семи років з конфіскацією незаконно виготовлених товарів.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого відділу № 1 Гайсинського районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 63