Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2024

За організацію незаконного перетину державного кордону викрито чотирьох вінничан (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру чотирьом жителям Вінниччини в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненого з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, чоловіки за грошову нагороду надавали поради та інформували про маршрут до державного кордону, умови та час його перетину поза межами офіційних пунктів пропуску.

У Тульчинському районі затримано зловмисника під час отримання6000 доларів США за незаконний перетин державного кордону України.

У ході слідчих дій у правопорушника вилучено 6000 доларів США, 6000 євро, мобільний телефон, автомобіль «TOYOTA VENZA», чорнові записи, банківські картки.

                     

У Могилеві-Подільському та Вінниці затримано трьох осіб, які за 8500 доларів США, організовували незаконний перетин державного кордону через річку Дністер.

Під час проведення обшуків у фігурантів провадження вилучено грошові кошти, вживаються заходи для накладення арешту на майно.

Наразі підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави

Слідство триває, встановлюються інші особи, які причетні до злочинної діяльності.Такий злочин карається позбавленням волі терміном до 9 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом слідчими СУ ГУНП у Вінницькій області, оперативний супровід – Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 90