Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2021

За фактом харчового отруєння 13 дорослих та 4 дітей у Вінницькому районі прокуратурою розпочато кримінальне провадження

Вінницькою окружною прокуратурою 5 липня до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 325 КК України «Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням».

Слідство розпочате за фактом порушення санітарних правил та норм в кафе-барі «На Майдані» у селі Майдан-Чапельський Вінницького району.

Встановлено, що 3 липня до Вінницької обласної клінічної дитячої інфекційної лікарні з ознаками кишкової інфекції потрапило 4 дітей та до інфекційного відділення Вінницької міської клінічної лікарні № 1 – 13 дорослих.
З’ясувалося, що всі пацієнти напередодні відвідували зазначений заклад громадського харчування та вживали одні й ті самі продукти.

У кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, вживаються заходи для встановлення всіх обставин події. Хід розслідування керівництвом обласної прокуратури взято на контроль.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1617