Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2021

На Вінниччині, за втручання прокуратури, державі повернуто 81 га землі вартістю 10 млн гривень

Як повідомлялось раніше, рішенням Господарського суду Вінницької області, залишеним без змін постановою Північно-західного апеляційного господарського суду, задоволено позов прокуратури до одного із фермерських господарств Шаргородського району про розірвання договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення, а також їх повернення у власність держави. Підставою для рішення стала систематична несплата користувачем орендної плати за землю.

Мова йде про дві земельні ділянки загальною площею 81 га та вартістю понад 10 мільйонів гривень, які розташовані на території однієї із сільських рад Шаргородського району. Зазначені земельні ділянки у 2014 році, на підставі наказів Головного управління Держземагентства в області, надано в оренду громадянину для ведення фермерського господарства.

Проте фермер протягом 2016-2019 років систематично порушував свої зобов’язання щодо своєчасності та повноти внесення орендної плати за користування земельними ділянками. Внаслідок цього утворилася заборгованість з орендної плати у сумі понад 160 тис. гривень.

Завдяки вжитим органами прокуратури Вінниччини заходам у січні 2021 року земельні ділянки повернуто у власність держави.



Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1615