Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2021

Розслідування за фактом вибуху у дитячому садочку на контролі Вінницької обласної прокуратури

Вінницькою місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні, розпочатому у зв’язку із незаконним поводженням з вибуховими речовинами. 

Слідством встановлено, що 11.01.2021 об 11 годині старша медична сестра одного із дошкільних навчальних закладів м. Вінниці зателефонувала на «102» та повідомила що на території садочку пролунав схожий на вибух гуркіт, який налякав дітей та двоє з них отримали тілесні ушкодження.

Виїздом на місце події керівництва Вінницької місцевої прокуратури та поліції встановлено, що прогулюючись на території навчального закладу, діти знайшли предмет синього кольору, схожий на м’ячик для гри в настільний теніс. Граючись з ним, дітлахи вирішили бити його іграшковим дитячим відерцем. Під час одного з таких ударів пролунав вибух.

Тілесних ушкоджень вихованці дошкільного закладу, на щастя, не отримали. Оглядом лікарів швидкої медичної допомоги у двох діток виявлено незначне почервоніння шкіри без опіків. Госпіталізації ніхто з них не потребує.

За цим фактом 11.01.2021 розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 263 КК України. 

На цей час у кримінальному провадженні проводяться допити свідків,   виконуються інші першочергові слідчі дії, спрямовані на всебічне, повне і неупереджене дослідження обставин кримінального правопорушення.

Хід розслідування керівництвом обласної прокуратури взято на контроль.

Довідково: Відповідно до вимог ч.1 ст. 263 КК України ‒ незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами – карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1963