Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2020

Прокуратурою забезпечено стягнення плати за проїзд великоваговими транспортними засобами у сумі понад 70 тис. гривень

Органи  прокуратури  Вінниччини  проводять  системну роботу, спрямовану на усунення порушень інтересів держави в бюджетній сфері, та активно вживають заходи представницького реагування з метою стягнення плати за проїзд автомобільними дорогами з транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні.

Підставами для пред’явлення позовів зазначеної категорії є матеріали територіальних органів Державної служби України з безпеки на транспорті, якими виявляються та документуються факти надання послуг із перевезення вантажу з перевищенням осьових навантажень, встановлених Правилами дорожнього руху та без документів про внесення плати за проїзд великовагових транспортних засобів.

Упродовж поточного року до Господарського суду Вінницької області подано 6 таких позовних заяв на суму майже 140 тис. гривень.
За результатами судових розглядів уже задоволено 4 позовних заяви на суму понад 70 тис. гривень, у тому числі протягом минулого тижня задоволено 2 позови на 35 тис. гривень.

Наразі прокуратурою вживаються заходи щодо реального виконання судових рішень.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1447