Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.11.2020

Чотирьом особам повідомлено про підозру за вимагання коштів та майна

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури у кримінальному провадженні за фактом вимагання коштів та майна повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України, чотирьом вінничанинам.

За даними слідства вищевказані особи за попередньою змовою, неодноразово погрожували потерпілому насильством, залякували його, вимагаючи спочатку передати їм грошові кошти в сумі 780 тисяч гривень та 2 тисячі доларів США, а у разі відсутності – переоформити на одного з них право власності на належне потерпілому підприємство.

Наразі, за клопотанням слідчого, погодженого з  прокурором, всім чотирьом співучасникам застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

У кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, вживаються заходи до встановлення всіх обставин події, за результатами яких буде прийнято рішення про остаточну кваліфікацію дій зловмисників.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1358