Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2020

Повідомлено про підозру начальнику дільниці соціальної реабілітації однієї із установ виконання покарань Вінницької області, який незаконно вимагав та отримував від засудженого частину заробітної плати (фото)

Вінницькою обласною прокуратурою повідомлено про підозру начальнику дільниці соціальної реабілітації однієї із установ виконання покарань Вінницької області за ч. 2 ст. 189 КК України.

За даними слідства, посадовець, діючи умисно, упродовж липня-серпня 2020 року незаконно вимагав та отримував від засудженого частину заробітної плати. У разі несплати коштів, вимагач погрожував потерпілому обмеженням прав, свобод та законних інтересів.
Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР розташованого у м. Хмельницькому за оперативного супроводження УСБ України у Вінницькій області.

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Згідно ч. 2 ст. 189 КК України - вимагання, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням свого службового становища, або з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, або з пошкодженням чи знищенням майна, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Наголошуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

                                
Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1616