Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2020

На Вінниччині викрито співробітника поліції, якого підозрюють в отриманні 5,5 тис. доларів США неправомірної вигоди (фото)

 

За процесуального керівництва прокуратури Вінницької області затримано інспектора відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності Головного управління Нацполіції у Вінницькій області під час отримання 5,5 тис. доларів США неправомірної вигоди (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України). Правоохоронцю повідомлено про підозру, до суду скеровано клопотання щодо обрання запобіжного заходу.

За даними слідства, поліцейський, перебуваючи у змові з іншим правоохоронцем, вимагав та отримав кошти за вирішення питання про закриття кримінального провадження щодо незаконного позбавлення волі людини.

Інспектора поліції було затримано у порядку ст. 208 КПК України після передачі коштів.

Наразі перевіряється причетність інших працівників ГУ Нацполіції у Вінницькій області до вчинення вказаного злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого в місті Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1947