Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2020

За грубе порушення громадського порядку, під час сесії Жмеринської міської ради, що супроводжувалось особливою зухвалістю, затримано 22 особи, яким повідомлено про підозру

Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, за фактом подій, що відбулися під час проведення 57 сесії 7 скликання Жмеринської міської ради й набули широкого резонансу.

Так, вранці, 27.02.2020, група людей, що відносить себе до Національної дружини, у масках та у камуфляжній формі, увірвалися до приміщення Жмеринської міської ради де відбувалось сесійне засідання.

Молодики, вчиняючи опір працівникам поліції, із застосуванням балонів сльозогінного газу, господарських ножів, бруківки, дерев’яних палиць, уламків бордюрного каменю, з метою припинення роботи  сесії, пошкодили вхідні двері та вікна приміщення міської ради, майно,  а також  нанесли тілесні ушкодження громадянам, які знаходились в приміщенні міської ради та працівникам Жмеринського ВП ГУНП у Вінницькій області.

За підозрою у вчиненні злочину, працівниками поліції в порядку ст. 208 КПК України затримано 19 осіб,  які увірвались до приміщення міської ради.

Крім того,  затримано двох депутатів Жмеринської міської ради та місцевий житель - "кримінальний авторитет", що вчиняли протиправні дії на місці події й наносили тілесні ушкодження особам, яких затримувала поліція.

Затриманим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України, - хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, вчинене групою осіб, пов'язане з опором представникові влади, із застосуванням іншого предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень та ініційовано обрання запобіжних заходів, у тому числі  у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування триває, вживаються заходи щодо встановлення всіх учасників кримінального правопорушення, за результатами якого буде надано принципову правову оцінку всім причетним до даних подій особам.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2994