Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2020

Органи прокуратури Вінниччини на захисті державних інтересів у земельній сфері

Органи  прокуратури Вінницької області продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних правовідносин, у тому числі заходами представницького характеру.

Так, Вінницькою місцевою прокуратурою установлено факт безоплатного використання фізичною особою-підприємцем, на території однієї із селищних рад Вінницького району, земельної ділянки площею 1,8 га для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.

Крім того, вказана ділянка використовується особою без правовстановлюючих документів.

Розмір збитків, завданих внаслідок  використання земельної ділянки     без оформлення документів, що посвідчують право користування, становить 116 тис. гривень.

З урахуванням викладеного та з метою усунення виявлених порушень, прокуратурою до Господарського суду Вінницької області скеровано позовну заяву про стягнення з фізичної особи-підприємця безпідставно збережених коштів у сумі 116 тис. гривень, яка перебуває на розгляді.

В іншому випадку, місцевою прокуратурою установлено факт самовільного використання фізичною особою-підприємцем на території   м. Вінниця  земельної ділянки площею 0,3 га.

Вказана земельна ділянка комунальної форми власності, усупереч вимогам чинного законодавства, використовувалась без рішення органу виконавчої влади про передачу її у власність або надання у користування.

З метою усунення виявлених порушень, прокуратурою до Господарського суду Вінницької області скеровано позов про стягнення з фізичної особи-підприємця безпідставно збережених коштів у розмірі 25 тис. гривень, який перебуває на розгляді.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1860