Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2018

На Вінниччині прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 2 осіб, які незаконно придбали та зберігали з метою збуту 9 600 літрів незаконно виготовленого спирту етилового (фото)

Як повідомлялось раніше, у липні 2017 року, в одному із гаражних кооперативів м. Вінниці, працівниками податкової міліції вилучено 8 тис літрів незаконно виготовленого спирту етилового, який належить мешканцю м. Вінниці.

У ході досудового розслідування, за місцем проживання вказаної особи, проведено обшук та вилучено гумовий шланг, 114 поліетиленових пляшок ємністю 6 літрів кожна та 9 поліетиленових пляшок ємністю 5 літрів, заповнених спиртом етиловим.

Завдяки належній взаємодії працівників галузевого відділу прокуратури області, працівників слідчого та оперативного управлінь ДФС у Вінницькій області, вдалось встановити причетність до вчинення злочину і притягнути до кримінальної відповідальності також і мешканця м. Немирова, якого безпосередньо викрито «на гарячому» у гаражному приміщенні домоволодіння мешканця м. Вінниці під час незаконного придбання частини спирту етилового та завантаження його до автомобіля.

Під час проведення обшуку в багажному відділенні автомобіля, який перебував у гаражі, виявлено та вилучено 17 поліетиленових баклажок ємністю по 6 літрів кожна, 1 поліетиленову баклажку ємністю 5 літрів та 3 поліетиленових бочки ємністю по 200 літрів кожна, заповнених незаконно виготовленим спиртом етиловим.

Установлено, що вінничанин збув мешканцю   м. Немирова, а останній незаконно придбав спирт з метою власного незаконного збагачення та подальшої його незаконної реалізації мешканцям Немирівського району.

У липні 2018 року вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України.

Дії мешканця м. Вінниці кваліфіковано як незаконне придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, а також збут незаконно виготовлених підакцизних товарів.

Дії мешканця м. Немирова кваліфіковано як незаконне придбання з метою збуту незаконно виготовленого підакцизного товару.

Обвинувальний акт за ч. 1 ст. 204 КК України стосовно обох осіб направлено до Вінницького міського суду для розгляду по суті.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1902