Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.07.2018

У прокуратурі Вінницької області підбили підсумки роботи за перше півріччя

    У вівторок, 10 липня, у прокуратурі Вінницької області, під головуванням виконувача обов'язків прокурора області Руслана Нікітчина, відбулась оперативна нарада, учасники якої – заступники прокурора області,  керівники структурних підрозділів апарату, керівники, заступники керівників місцевих прокуратур підбили підсумки роботи органів прокуратури у першому півріччі 2018 року.


      У цілому забезпечено належне виконання покладених функцій, а  реалізовані організаційні, практичні заходи сприяли захисту конституційних прав громадян та інтересів держави, зміцненню законності і правопорядку в регіоні.

      Завдяки спільним зусиллям правоохоронних органів області зберігається стала тенденція до зниження рівня злочинності на 10 тисяч  населення.
Зменшилась кількість тяжких кримінальних правопорушень, злочинів середньої тяжкості.


       Суттєво зменшилась кількість скоєних розбоїв (з 56 до 23), вимагань (з 10 до 5), шахрайств (з 587 до 441), крадіжок (з 3381 до 3034), у тому числі з квартир (з 233 до 142).
Вдалося зупинити зростання кількості порушення правил безпеки руху та експлуатації транспорту, що спричинило смерть потерпілих.

      Більш ніж на 60% підвищилася ефективність роботи уповноважених органів з виявлення та розкриття злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів з метою їх збуту.

        Незважаючи на зростання кількості вчинених на території області очевидних умисних вбивств, забезпечено їх повне розкриття. 

        Не допущено випадків неправомірного впливу та тиску правоохоронців на господарюючих суб’єктів.

       Активізовано діяльність по виявленню фактів хабарництва та одержання неправомірної вигоди (з 54 до 81). Загалом, з початку року, правоохоронними органами області за такими фактами розслідувано та скеровано  до суду з обвинувальними актами або клопотаннями про застосування примусових заходів медичного характеру 27 кримінальних проваджень.

    У порівнянні із аналогічним періодом минулого року до суду скеровано більше ніж на 50 % кримінальних проваджень про злочини у сфері земельних відносин, на 12,5% - у бюджетній сфері.

    Виявлено та припинено діяльність 6 злочинних угрупувань, в тому числі 2 організовані групи з корупційними зв’язками. У 7-ми кримінальних провадженнях обвинувальні акти направлено до суду для розгляду по суті.

    Зменшилась кількість кримінальних правопорушень вчинених групою осіб, особами, які раніше їх вчиняли, в стані алкогольного сп’яніння, а також неповнолітніми.

    Вищим загальнодержавного є рівень розкриття кримінальних правопорушень ( 47,4 %, по державі 39,6 %).

   Значною є кількість скерованих до суду кримінальних проваджень з обвинувальним актом (3772).

   Підвищилась ефективність роботи слідчих територіального органу Державної фіскальної служби. Закінчено розслідуванням 37 кримінальних проваджень. До суду з обвинувальними актами направлено провадження з ознаками ОЗГ, про правопорушення у бюджетній сфері з ознаками корупції, за  ч. 3 ст. 212 КК України.

     Відшкодовано майже 4 млн гривень збитків завданих злочинами.

     Із встановлених з початку року кримінальних провадженнях, що розслідувались органами ГУНП в області  26,3 млн гривень збитків, відшкодовано 8,5 млн гривень  або 32% (за аналогічний період минулого року 20%).

      Більшим загальнодержавного є рівень апеляційного реагування прокурорів на незаконні вироки місцевих судів у кримінальних провадженнях (95%).

     Складено та направлено до суду 157 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов'язаних з корупцією. Внесено 34 подання на усунення причин та умов, що сприяють корупційним проявам.

        Реалізуючи представницьку функцію, упродовж першого півріччя 2018 року органами прокуратури області заявлено  позовів на загальну суму  понад 244 млн гривень, що більше ніж у тричі перевищує відповідний результат минулого року.

       З урахуванням минулих років задоволено позовів майже на 300 млн гривень.
      Майже удвічі зросла сума реального виконання судових рішень – 133 млн гривень.

      Повернуто та попереджено незаконне надання понад 409 га земель.

      Завдяки комплексного підходу у сфері ювенальної юстиції суттєво зросла сума, на яку заявлено позови з 13,1 до 20,4 млн гривень.
     Водночас, в організації роботи окремих місцевих прокуратур та структурних підрозділів апарату наявні недоліки і прорахунки, які вимагають невідкладного усунення. 

    


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2301