Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2018

Усім фігурантам кримінального провадження за фактом вимагання та отриманя неправомірної вигоди вручено повідомлення про підозру та обрано запобіжні заходи

Нагадуємо, що слідчими слідчого відділу УСБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва прокурорів прокуратури Вінницької області минулого тижня, 12-13 лютого 2017 року, у рамках розслідування кримінального провадження, в порядку ст. 208 КПК України, затримано начальника одного із відділень поліції ГУ НП у Вінницькій області, першого заступника керівника однієї із місцевих прокуратур Вінницької області та двох посередників, які вимагали та отримали неправомірну вигоду в сумі 3 тис доларів США, за непритягнення особи до кримінальної відповідальності, а саме за прийняття рішення про закриття кримінального провадження, розслідуваного одним із відділень поліції ГУ НП у Вінницькій області, стосовно цієї особи.


У подальшому, всім фігурантам даного кримінального провадження 13-14 лютого 2017 року оголошено та вручено повідомлення про підозру у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.


За результатами розгляду клопотань про обрання запобіжних заходів слідчими суддями Вінницького міського суду 15-16 лютого 2017 року підозрюваним правоохоронцям обрано запобіжні заходи, у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з можливістю внесення застави у сумі 140 960 тис грн, а двом посередникам – запобіжні заходи, у вигляді домашнього арешту.


Крім того, на підставі ухвал слідчих суддів Вінницького міського суду, Вінницької області від 16.02.2018 начальника одного із відділень поліції ГУ НП у Вінницькій області та першого заступника керівника однієї із місцевих прокуратур Вінницької області відсторонено від посад строком на два місяці.


Зазначена подія викликала широкий резонанс у суспільстві та засобах масової інформації, а тому стан досудового розслідування перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури Вінницької області. 


За вчинене кримінальне правопорушення передбачене покарання у виді  позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Довідково:
Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2160