Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.12.2017

За принципової позиції прокуратури ухвалено обвинувальний вирок у кримінальному проваджені за фактом незаконної порубки лісу

Органами прокуратури Вінницької області систематично вживаються заходи щодо сприяння додержання законності на пріоритетних напрямках діяльності, в тому числі, у сфері захисту довкілля.
Невідворотність притягнення особи до кримінальної відповідальності за вчинення незаконної порубки лісу та інших махінацій з лісовими ресурсами є підтвердженням продуктивності роботи органів прокуратури.
Так, вироком Калинівського районного суду  визнано винним особу у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ст. 246 КК України, за фактом порубки 17 сироростучих дерев породи дуб звичайний на території Лисіївської сільської ради Калинівського району. Загальний розмір шкоди, заподіяної внаслідок незаконної вирубки дерев, становив понад 180 тис гривень.
Суд призначив покарання у вигляді штрафу в дохід держави у розмірі 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
Наразі  Калинівською місцевою прокуратурою готується позовна заява в порядку цивільного судочинства про стягнення з обвинуваченого шкоди, заподіяної злочином.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 2336