Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2017

На Вінниччині оголошено про підозру молодику за незаконне зберігання підакцизних напоїв

Прокуратурою Вінницької області погоджено повідомлення про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України, мешканцю  Могилів-Подільського, який у липні 2016 року незаконно зберігав в орендованому будинковолодінні незаконно виготовлені алкогольні напої під виглядом торгових марок відомих світових брендів.
У ході розслідування провадження слідчими в будинковолодінні, виявлено та вилучено майже 1тис 900 картонних упаковки без марок акцизного податку, на яких нанесено зображення горілки та коньяку іноземного виробництва різних відомих торгових марок.
Крім того, під час  огляду  мікроавтобусу «Mercedes-Benz Sprinter, що знаходився на території вищевказаного домоволодіння, вилучено майже 300 упаковок "брендових алкогольних напоїв".

В цілому виявлено та вилучено майже 7 тисяч 700 літрів незаконно виготовлених алкогольних напоїв, які відповідно до п. 215.3.1. ст. 215 Податкового кодексу України являються підакцизним товаром.

Наразі досудове розслідування триває, слідчим та процесуальним керівником вживаються заходи щодо його завершення в розумні строки.

Зазначимо, що вказану особу минулого року вироком Могилів-Подільського міськрайонного суду вже засуджено за незаконне виготовлення підакцизних товарів (ч. 2 ст. 204 КК України) та призначено покарання у виді штрафу в розмірі 119 тис гривень.

Довідково: ч. 1 ст. 204 КК України - незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, а також збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів - карається штрафом від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2303