Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2017

Оголошено підозру екс начальниці відділу державної реєстрації актів цивільного стану

Немирівською місцевою прокуратурою Вінницької області, у вівторок, 28 листопада, оголошено підозру за ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України колишньому начальнику відділу державної реєстрації  актів цивільного стану одного із районних управлінь юстиції та її співучасникам. Установлено, що екс-чиновниця, зловживаючи службовим становищем, разом з співучасниками, здійснили підроблення та складання завідомо неправдивих офіційних документів – актових записів про цивільний стан громадян, шляхом внесення до них завідомо неправдивих відомостей про національність.
Крім того, підозрювана, маючи персональний ключ доступу до роботи в єдиній комп'ютерній базі  даних  про  акти  цивільного стану, відповідні завідомо неправдиві відомості вносила в автоматизовані реєстраційні обліки.
Вказані дії, посадовцями вчинялися в інтересах матері дружини екс-міністра енергетики та вугільної промисловості України, з метою набуття у подальшому його дружиною, права на отримання громадянства Ізраїлю відповідно до Закону Ізраїлю «Про повернення».
Наразі досудове розслідування указаного кримінального провадження триває.
Довідково ч. 1 ст. 366 КК України -  службове підроблення,- карається штрафом до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 3832