Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2017

Прокуратурою Вінницької області викрито правоохоронців, які знущались над людиною

Слідчими та процесуальними керівниками управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Вінницької області спільно з службовими особами управління внутрішньої безпеки у Вінницькій області ДВБ Національної поліції України у рамках розслідування кримінального провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 365,  ч. 2 ст. 146 та ч. 2 ст. 127 КК України, викрито трьох поліцейських одного з районних відділів поліції Вінницької області, які перевищуючи свої службові повноваження катували людину та незаконно позбавили її волі.
Вказаним поліцейським повідомлено про підозру у вчиненні зазначених кримінальних правопорушень. Крім того, готуються клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та про відсторонення їх від посад.
Наразі у кримінальному провадженні проводяться слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на об’єктивне встановлення обставин кримінального провадження, у тому числі проведено судово-медичні експертизи, санкціоновані обшуки, отримано тимчасові доступи до документів та речей, допитуються свідки.
За вчинене кримінальне правопорушення передбачене покарання у виді  позбавленням волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 4324