Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2024

Прокуратура передала до суду обвинувальні акти стосовно російських акторів з пулу путіна  

Прокурорами Вінницької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальні акти стосовно двох російських акторів, які працюють у пропагандистському пулі очільника рф.

А саме: 
– артиста й депутата державної думи рф від партії «нові люди» за обвинуваченням у публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також агресивної війни (ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ст. 436 КК України);

– художнього директора одного з московських театрів та очільника виборчого штабу путіна на цьогорічних «виборах» за обвинуваченням у публічних закликах до зміни державних меж та устрою України за попередньою змовою групою осіб, поєднаних з розпалюванням національної ворожнечі, та у публічних закликах до агресивної війни (ч. 2 ст. 110, ст. 436 КК України). 

 

За даними сторони обвинувачення, будучи публічними впливовими особами, обидва артисти у 2014 році підтримали анексію росіянами Криму та окупацію українських східних територій. У 2022 році вони так само схвалили і підтримують наразі повномасштабне вторгнення російських збройних сил в Україну. 

У своїх численних виступах на публічних майданчиках обвинувачені заявляли, що «спецоперація» в Україні – це частина великого плану росії щодо формування «русского мира», який обов’язково має бути виконаним.

Артисти повсякчас висловлюють підтримку президенту рф і схвалюють дії російської армії проти України.

За вказані злочини передбачено покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 235