Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2024

Агітувала за проведення російського «референдуму» на Херсонщині – повідомлено про підозру місцевій жительці (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури 28-річній жительці с. Чорнобаївки Херсонської області, громадянці України, повідомлено про підозру в публічних закликах до зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 1 ст. 110 КК України). 

За даними сторони обвинувачення, після окупації Херсонщини російськими військами у лютому 2022 року підозрювана мешкала в окупованій Чорнобаївці. 

Навесні рф почала підготовку до проведення в регіоні так званого «референдуму» щодо квазіутворення «Херсонська народна республіка». 

У вересні того ж року підозрювана разом з кількома землячками знялася у ролику, який агітував місцевих жителів взяти участь у «виборах».

На відео жінка з російським триколором в руках промовляє «Я сделала свой выбор. Я – за россию», «Я за будуще наших детей!», «Мы – за россию!». 

Надалі пропагандистський матеріал був поширений серед великої кількості людей, сприяючи шкоді суверенітетові та територіальній цілісності України.

У листопаді 2022 року, після деокупації Херсонщини українськими силами оборони, підозрювана виїхала до Чернівецької області.

Згодом злочинну діяльність громадянки було викрито та їй повідомлено про підозру. 

Інкримінованою статтею передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 187