Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2024

Вирок трьом чоловікам за умисне вбивство, грабіж та розбій – довічне ув'язнення та по 10 років за гратами

За підтримання публічного обвинувачення Вінницької окружної прокуратури суд визнав винуватими двох чоловіків у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 186, ч. 2 ст. 187 КК України (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із насильством, небезпечним для життя та здоров'я особи, яка зазнала нападу (розбої), вчиненому за попередньою змовою групою осіб та одного чоловіка у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 186, ч. 2 ст. 187, п. 6 ч. 2 ст.115 КК України (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоровʼя потерпілого, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, небезпечних для життя та здоровʼя особи, яка зазнала нападу (розбої) та умисному вбивстві, з корисливих мотивів.

Вироком суду одному підсудному призначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна. Двом іншим – покарання у виді 10 років позбавлення волі.

Прокурором у суді доведено, що жителі Херсонської, Кіровоградської та Одеської областей, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння 22.02.2022 близько 21 години у Вінниці на площі Привокзальній, застосувавши балончик сльозогінної дії, відкрито заволоділи особистими речами, мобільним телефоном та грошовими коштами місцевого жителя.

Продовжуючи злочинну діяльність, підсудні, з метою позбавлення життя іншого потерпілого та заволодіння його майном, заподіяли тілесні ушкодження. Один із нападників наніс ножем потерпілому множинні колото-різані поранення грудей та живота, що призвело до його смерті. Заволодівши мобільним телефоном, 100 гривнями та банківською карткою, вони зникли з місця злочину та розпорядились викраденим майном на власний розсуд.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими слідчого відділення відділу поліції №1 Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області.

На цей час вирок законної сили не набрав.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 97