Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2024

Підключення до електромереж за хабар у 300 тис. грн – викрито директора підрядної організації (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру директору підрядної організації, яка надає послуги з монтажу мереж електропостачання, в пособництві одержання службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми неправомірної вигоди для себе за вчинення дій з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто надає таку вигоду, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368-3 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 56-річний підозрюваний, висловив приватному підприємцю, який з метою ведення бізнесу бажав приєднати власні нежитлові приміщення до електромереж, вимогу про сплату йому грошових коштів у сумі 300 тис. грн. За це він обіцяв безперешкодне погодження з боку технічного директора одного з акціонерних товариств Вінниччини технічних умов. А у разі ненадання неправомірної вигоди, процедуру підключення неможливо буде завершити упродовж 10 років через штучно створені перепони.

  

Під час отримання всієї суми неправомірної вигоди чоловіка було затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Такий злочин карається позбавленням волі на строк до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління ГУНП у Вінницькій області, оперативний супровід – УСР у Вінницькій області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 271