Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2024

Обікрали квартири вінничан майже на три мільйона гривень – судитимуть організатора та його спільника (ФОТО)

Прокурори Вінницької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно вінничанина та мешканця Одещини за фактом вчинення у складі організованої групи 6 квартирних крадіжок на території м. Вінниці (ч. ч. 4, 5 ст. 185 КК України).

Слідством установлено, що члени злочинного угруповання, до складу якого входили 3 учасника, залучивши пособника, розробили план, який полягав у пошуку житла мешканців м. Вінниці, з метою подальшого до нього проникнення шляхом віджиму пластикових вікон та вчинення крадіжок. У подальшому, спостерігаючи за даними квартирами та за відсутності їхніх власників члени злочинної групи у вечірню пору  проникали в оселі та викрадали майно і кошти.

Зловмисники встигли проникнути щонайменше у 6 квартир, та завдати потерпілим шкоди в особливо великих розмірах на загальну суму 2,7 млн грн. Їхня незаконна діяльність була припинена правоохоронцям.

   

До членів організованої злочинної групи судом застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру застави, яка ними була внесена.

Санкція статті передбачає від семи до дванадцяти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими слідчого управління ГУНП у Вінницькій області за оперативного супроводу управління карного розшуку ГУНП у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 211