Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2024

Обвинувальний акт стосовно Тульчинського міського голови передано до суду 

Прокурорами Вінницької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт за обвинуваченням Тульчинського міського голови у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам (ч. 2 ст. 364 КК України). 

За даними слідства, восени 2021 року міський голова без відповідних правовстановлювальних документів та за відсутності правових підстав надав в оренду місцевому товариству з обмеженою відповідальністю земельну ділянку комунальної власності загальною площею понад 68 га для здійснення підприємницької діяльності.  

Обвинувачений, замість проведення аукціону, одноосібно підписав угоду з директором ТОВ без розгляду питання постійною комісією з земельних відносин та без відповідного рішення сесії міської ради. 

Внаслідок таких протиправних дій голови бюджет міської громади тільки у 2021 – 2022 роках недоотримав понад 2,8 млн грн надходжень. 

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Теруправління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу УСБУ у Вінницькій області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 446