Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2024

«Вибивали» 7000 доларів США надуманого боргу – двом жителям Вінниці повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури двом жителям м. Вінниці повідомлено про підозру за фактом вимагання грошових коштів, вчиненого з погрозою насильства над потерпілим за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану ( ч. 4 ст. 189 КК України).

За даними слідства, підозрювані вирішили «вибити» у жителя Вінниці 7 тис. доларів США неіснуючого боргу. У разі несплати, вони погрожували фізичною розправою над потерпілим.

Реалізуючи спільний злочинний умисел, чоловіки під приводом повернути потерпілому його зовнішній акумулятор (power bank), призначили зустріч у місцевому кафе.

Далі – 27-річний та 37-річний зловмисники, залякуючи потерпілого, погрожували фізичною розправою над ним. На вулиці вдарили його по обличчю. Потерпілий сприйняв погрози реальними і передав одному з кривдників 100 євро.

Зловмисники на цьому не зупинились. 05.03.2024 близько 19 години один із них зустрів потерпілого у центрі Вінниці та, застосовуючи психологічний тиск та погрожуючи заподіяння тілесних ушкоджень, заволодів 20 тис. грн потерпілого.

Вимагача затримано у порядку, передбаченому ст. 208 КПК України.

Слідчі дії тривають.

Прокурори звернулися до суду з клопотанням щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Санкція статті передбачає до 12 років ув’язнення  з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділу поліції № 1 Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області, оперативний супровід – УСР у Вінницькій області ДСР Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 261