Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2024

Скасовано право комунальної власності на землі державного кордону – виконано рішення суду 

За сприяння Могилів-Подільської окружної прокуратури виконано рішення Господарського суду Вінницької області за позовом прокуратури в інтересах держави в особі Вінницької обласної військової адміністрації до Ямпільської міської ради про скасування державних реєстрацій та припинення права комунальної власності на земельну ділянку площею 21 га вартістю 4,4 млн грн в межах прикордонної смуги.

У 2021 році Ямпільською міською радою в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно зареєстровано право комунальної власності на земельну ділянку площею 21 га, з яких 1,43 га захоплює територію державного кордону, що відноситься до земель оборони та не підлягає передачі в комунальну власність.

У зв’язку з цим прокуратура ініціювала скасування державної реєстрації земельної ділянки в Державному земельному кадастрі та права комунальної власності Ямпільської міської ради на неї в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Наразі порушення усунуто, та Вінницька обласна військова адміністрація може надати необхідну для облаштування державного кордону ділянку у постійне користування військовій частині Державної прикордонної служби України.

Загалом упродовж 2023 – 2024 років органами прокуратури Вінниччини на захист інтересів держави щодо незаконного вибуття з державної власності земель прикордонної смуги подано 24 позови стосовно 38 ділянок площею 844 га вартістю 4 млрд грн, з яких вже задоволено 4 позови щодо 7 ділянок площею 137,2 га вартістю 28 млн гривень.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 379