Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2024

Свідоме донорство під час війни – важливе: співробітники прокуратури долучилися до поповнення банку крові (ФОТО)

Жорстокі реалії війни в Україні спричинили гостру необхідність системи охорони здоров’я у стратегічних резервах крові та її компонентів. Насамперед, кров потрібна для порятунку життя військових, які є першими у групі ризику. Крім того поранення отримують і цивільні люди, яких росія-агресорка обстрілює ракетами й дронами, і також кров потрібна для щоденних поточних хірургічних операцій.

Сьогодні лікарні Вінниччини, так само як і по всій країні, працюють в інтенсивному режимі, а відтак потребують безперебійного поповнення резервів.  

Аби зробити посильний внесок у банк крові, який щодня стрімко вичерпується, обласна прокуратура 9 лютого організувала в колективі «День донора». Фахівці Вінницького обласного центру служби крові зручно і безпечно провели виїзний захід, поповнивши запас для медичних закладів регіону.

Загалом до донації долучилися 38 співробітників Вінницької обласної й окружних прокуратур, що допомогло зібрати 17 літрів крові.  

 

Керівник обласної прокуратури Олексій Химченко особисто підтримав акцію, зауваживши що це може зробити кожен, кому дозволяє стан здоров’я.

«Ми робимо це з думкою, що навіть одна доза крові може врятувати життя бійця, який ще вчора ризикував своїм життям заради нас. Крім того, життєдайна кров завтра може знадобитися комусь з нас чи наших близьких. Тож донорство не має бути якимось героїчним винятком, це має бути частиною суспільної культури», – сказав Олексій Химченко. 

  

Контакти Вінницького обласного центру служби крові тут: https://www.donor.ua/centers/10

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 568