Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2024

3600 доларів США та 3400 євро за незаконне переправлення через державний кордон України – судитимуть двох вінничан (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох жителів Вінницької територіальної громади, які обвинувачуються в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненому за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України) та один із них ще й у незаконному придбанні та зберіганні наркотичних засобів без мети збуту (ч. 1 ст. 309 КК України).

Слідством установлено, що чоловіки в умовах воєнного стану допомагали військовозобов'язаним виїхати за кордон.

Зловмисники за грошову нагороду надавали поради та інформували про маршрут до державного кордону, умови та час його перетину поза межами офіційних пунктів пропуску. Таким чином підозрювані організували канал для виїзду за межі України осіб призовного віку.

Свої «послуги» обвинувачені оцінили у 3600 доларів США та 3400 євро з однієї особи.

Крім того, слідством з’ясовано, що один із правопорушників незаконно придбав особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено – канабіс, який у подальшому незаконно зберігав за місцем свого проживання.

Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого управління ГУНП у Вінницькій області, оперативний супровід – УСБУ у Вінницькій області.

За таке правопорушення чоловікам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 556