Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2024

Брав хабарі за незаконне надання в оренду приміщень – повідомлено про підозру очільнику райавтодору (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури керівнику однієї з районних філій ДП «Вінницький облавтодор» повідомлено про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди за вчинення нею в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади (ч. ч. 1, 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, керівник філії державного підприємства домовився з бізнесменом про отримання від нього щомісячної плати у сумі 10 тис. грн за користування належними держпідприємству об’єктами нерухомості без укладання договору оренди. Встановлено, що такі «договірні відносини» діяли з грудня минулого року. 

Після отримання чергової частини неправомірної вигоди у сумі 20 тис. грн посадовця затримано, йому повідомлено про підозру та судом щодо нього застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

 

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 610