Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2024

Створював та поширював пропаганду за кремлівськими лекалами – повідомлено про підозру жителю Вінниччини 

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури 48-річному жителю Вапнярської громади Вінниччини повідомлено про підозру у поширенні матеріалів, які містять виправдовування, визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, та глорифікації осіб, які здійснювали цю агресію (ч. 2 ст. 436-2  КК України). 

За даними слідства, підозрюваний у соціальній мережі Facebook на власній сторінці під своїм іменем на кількатисячну аудиторію публікував антиукраїнські ідеологічні дописи власного авторства.

Зокрема у період з березня 2022 року по лютий 2023 року він поширив тексти відомої російської пропаганди: про постановочні кадри з постраждалої Бучі; що українці самі провокують росію, відтак вони – «зачинщики войны»; що ворог б’є ракетами у місця «подготовки иностранных желающих повоевать», а по цивільних українцях нібито ні та подібну політагітацію кремля.

Судом до підозрюваного застосовано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту. 

За інкриміновані злочини передбачено покарання до 5 років позбавлення волі. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 526