Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2023

Судитимуть членів злочинної групи, які організували міжрегіональну мережу з продажу незаконно виготовлених тютюнових виробів (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно двох організаторів та двох співвиконавців організованої злочинної групи за обвинуваченням в незаконному придбанні, зберіганні, збуті і транспортуванні з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів, вчиненому організованою групою осіб (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що протиправну діяльність четверо спільників розпочали у другій половині 2022 року. Двоє «працювали» в Одесі, звідки нелегальний тютюн роз’їжджався по регіонах країни, двоє координували «бізнес» на Вінниччині, де функціонувало 27 «точок» з продажу контрафакту (обвинувальні акти щодо продавців також скеровано до суду). 

Під час документування злочину було проведено близько пів сотні обшуків, у ході яких виявлено та вилучено понад 100 тис. пачок цигарок загальною вартістю 5 млн грн, майже 1,5 млн грн готівкою, записи з «чорною бухгалтерією», засоби зв’язку, носії інформації тощо. 

  

Такий злочин карається штрафом від 5000 до 10 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 519