Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.10.2023

На Вінниччині вилучено арсенал трофейної російської зброї (ФОТО)

У ході оперативних закупок, санкціонованих прокурором Вінницької обласної прокуратури, працівниками Управління СБУ та ГУНП у Вінницькій області у місцевого мешканця придбано 2 автомати конструкції Калашникова російського виробництва, одним з яких виявився АК-12 6П70, зразка 2016 року.

За результатами проведеного обшуку за місцем проживання чоловіка в трикімнатній квартирі виявлено та вилучено цілий арсенал стрілецької зброї, переважно російського виробництва, яка використовується окупаційними військами.

Серед вилученого: 2 гранатомети, 3 кулемети (один з яких станковий), 5 автоматів, 2 пістолета-кулемета, 6 пістолетів, 1 снайперська гвинтівка, 33 гранатометних постріли ВОГ-25, 4 гранати, близько 4000 набоїв та комплектуючі до різної стрілецької зброї.

Чоловіка затримано та йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263 КК України, а саме у придбанні, зберіганні та збуті вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

Вилучені набої, зброя та її компоненти направлені на експертизу.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих кримінальних правопорушень перед судом, чоловікові загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 7 років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 790