Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.10.2023

Історична будівля чоловічої гімназії в Немирові – під захистом: прокуратура ініціювала укладання охоронного договору (ФОТО)

Рішенням Вінницького окружного адміністративного суду задоволено позов Немирівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Управління містобудування та архітектури Вінницької обласної військової адміністрації до Немирівської міської ради про зобов’язання укласти охоронний договір на понад 200-літній об’єкт культурної спадщини на території міста. 

Йдеться про чоловічий корпус колишньої Немирівської гімназії 1815 року (нині ліцей № 2), який від 1979 року перебуває під охороною держави як пам’ятка архітектури. 

 

Набуваючи право власності на вказане нерухоме майно у 2018 році, Немирівська міська рада, в порушення Закону України «Про охорону культурної спадщини», не уклала з відповідним органом охоронний договір, уникнувши таким чином зобов’язання щодо належного утримання пам’ятки, її відновлення та збереження.

З огляду на це, прокуратура у судовому порядку зобов’язала орган місцевого самоврядування забезпечити виконання норми закону.

Після набуття рішенням законної сили прокуратура контролюватиме його виконання.

(Фото з відкритих джерел)

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 634