Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.10.2023

Сприяв незаконному переправленню ухилянтів через державний кордон України: судитимуть іноземця (ФОТО)

За процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно 44-річного громадянина Республіки Молдова, який обвинувачується у сприянні незаконному переправленню чоловіків призовного віку через державний кордон України, шляхом надання засобів, вчинене щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб, вчинене з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).
Слідством установлено, що правопорушник, діючи умисно, сприяв незаконному, поза визначеними пунктами пропуску, переправленню осіб через державний кордон України до Республіки Молдова. Такі «послуги» коштували 10 000 доларів США.

Чоловік був обізнаний про способи та порядок здійснення охорони державного кордону прикордонниками України та Республіки Молдова, місця дислокацій мобільних підрозділів та розташування їх нарядів.

Узгодивши із організатором, особа якого наразі встановлюється, незаконне переправлення 5-ти військовозобов’язаних громадян України через державний кордон він, 5 вересня 2023 року з Одеси до Вінниці перевіз двох чоловіків, які мали намір незаконно перетнути державний кордон України, після чого наступного дня зустрівшись ще з трьома чоловіками, перевіз усіх до      Могилева-Подільського.

08.09.2023 у першій половині дня іноземець, отримавши від організатора координати місця незаконного перетину державного кордону, яке знаходилось на узбережжі річки Дністер біля одного із населених пунктів Могилів-Подільського району, вирушив разом із 5-ма особами, які мали намір потрапити за кордон, до берегової лінії України, де вони, за допомогою надувного човна, планували переправитися до Республіки Молдова.

Чоловіки були викриті співробітниками загону з оперативно-розшукової діяльності головного відділу 24 прикордонного загону, а іноземець затриманий.

Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого відділення Могилів-Подільського РВ ГУНП у Вінницькій області.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого кримінального правопорушення перед судом, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі у виді позбавлення волі на строк до дев'яти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 601