Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2023

Організував незаконне переправлення призовника через державний кордон: підозрюється громадянин іншої держави (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину іншої держави в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України вчинене з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством установлено, що 44-річний іноземець, перебуваючи на території України, володіючи інформацією про способи та порядок здійснення охорони державного кордону України, усвідомлюючи існування обмежень щодо виїзду за кордон військовозобов’язаних громадян на період дії воєнного стану, діючи з корисливих мотивів, організував незаконне переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон. До незаконної діяльності залучив знайомого жителя прикордонної зони.

Зловмисник, реалізуючи умисел на організацію незаконного переправлення військовозобов’язаного через державний кордон за 1400 доларів США, в домоволодінні свого знайомого отримав від ухилянта частину незаконної винагороди в розмірі 500 доларів США, 400 з яких передав господарю оселі. Втікачеві надав вказівки щодо перетину кордону, познайомив з «провідником», який мав довести   його до кордону з Республікою Молдова в обхід спостережних постів Державної прикордонної служби України.

У ході проведення першочергових слідчо-оперативних заходів, іноземець був викритий та затриманий правоохоронцями.

Слідчим за погодженням з прокурором до суду подано клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління ГУНП у Вінницькій області, оперативний супровід – Управління СБУ у Вінницькій області.

За таке правопорушення чоловікові загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1061