Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2023

Здавав росіянам українські позиції у Бахмуті – місцевого жителя засуджено за державну зраду 

За публічного обвинувачення прокурорів Вінницької обласної прокуратури за державну зраду засуджено 39-річного жителя м. Бахмута Донецької області, громадянина України (ч. 2 ст. 111 КК України).

Вироком суду йому призначено покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурор у суді довів, що обвинувачений влітку 2022 року добровільно приєднався до агентурної мережі, яку на територіях Донецької, Луганської, Миколаївської, Запорізької та Одеської областей організував колишній міліціонер з Криму (обвинувальний акт щодо нього передано до суду). Агенти цієї мережі, за грошову винагороду, залучалися до збору інформації розвідувального характеру з метою антиукраїнської підривної діяльності. 

Зокрема обвинувачений, мешкаючи у фронтовому Бахмуті, напередодні оборонної кампанії міста збирав відомості про місця зосередження там військової техніки та особового складу українських сил оборони. 

Цю інформацію з точними координатами та геомітками він передавав кримському куратору, а той – представникам збройних сил російської федерації для наведення артилерійських, ракетних ударів та іншого вогневого ураження українських позицій. 

Протиправну діяльність громадянина було задокументовано прокурорсько-слідчою групою, його затримано співробітниками Управління СБУ у Вінницькій області за місцем проживання та доправлено на Вінниччину, де він перебував під вартою.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими УСБУ у Вінницькій області.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 963