Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.10.2023

Міська рада допустила незаконну приватизацію гідроспоруди – за втручання прокуратури об’єкт повернуто у комунальну власність 

За сприяння Немирівської окружної прокуратури виконано рішення Липовецького районного суду Вінницької області про визнання незаконним рішення Липовецької міської ради щодо включення до об’єктів комунальної власності, які підлягають приватизації, гідровузла, визнання недійсним договору купівлі-продажу та визнання права власності на гідроспоруду за територіальною громадою.

Йдеться про гідротехнічний об’єкт площею 560 м2 вартістю 14,5 млн грн, який відповідно до Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» відноситься до об’єктів, що не підлягають приватизації, оскільки забезпечує належну експлуатацію водойми та виконує захисні функції, а, отже, з метою отримання додаткових надходжень до бюджету громади, гідроспоруда може бути лише надана в оренду. 

Попри це, у 2020 році Липовецька міська рада надала дозвіл на приватизацію гідровузла шляхом аукціону, за результатами якого право власності на гідроспоруду отримала фізична особа. 

З огляду на неправомірне вибуття нерухомого майна з комунальної власності, прокуратура в судовому порядку відновила законність розпорядження об’єктом. 

На сьогодні до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено записи про реєстрацію права комунальної власності на вказану нерухомість за Липовецькою міською радою. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 886