Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2023

Повідомлено про підозру у фінансуванні тероризму генеральному директору ливарного підприємства, підконтрольному так званій «днр» (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури генеральному директору ТОВ «Завод «Ремкомунелектротранс», що у м. Макіївці Донецької області, повідомлено про підозру у фінансуванні тероризму, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 258-5 КК України).

За даними слідства, після окупації терористичною організацією «днр» та збройними формуваннями рф у 2014 році Донецької області ними було захоплено українські підприємства, в тому числі ТОВ «Завод «Ремкомунелектротранс» у м. Макіївці на Донеччині, який спеціалізується на виготовленні ливарної продукції. 

Надалі загарбниками підприємство було перереєстроване у так званому «департаменте государственной регистрации Министерства доходов и зборов ДНР» як власність окупаційної влади та призначено генерального директора. 

Підозрюваний на посту керівника підприємства провадив господарську діяльність із російською федерацією, відкривши рахунки у т. зв. «Центральном Республиканском банке ДНР» та продаючи ливарну продукцію підприємствам в рф та суб’єктам господарювання, зареєстрованим на території України. 

Слідством встановлено, що впродовж 2017 – 2022 років ТОВ «Завод «Ремкомунелектротранс» сплатило до т. зв. «Министерства доходов и сборов ДНР» податків на загальну суму 36,7 млн рос. рублів (14 млн гривень), чим здійснило матеріальне забезпечення та фінансування терористичної організації «днр».

 

На сьогодні генерального директора підприємства затримано, йому повідомлено про підозру та застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. 

У кримінальному провадженні проводяться слідчі дії, спрямовані на всебічне дослідження обставин кримінального правопорушення.

За вказаний злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3-х років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюється слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Теруправління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому за оперативного супроводу УСБУ у Вінницькій області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 931